Почеле сомборске зимске чаролије

СОМБОР: У последњих две године, Сомборци и њихови гости за сваки дочек новог лета имају прилику да присуствују све бољем бесплатном програму „на отвореном“, посвећеном новогодишњим и божићним празницима.
r
Фото: Youtube Printscreen

Од ове традиције није се одступило ни протеклог викенда, када је наступ дечијег хора „Шарени вокали“ званично отворио овогодишње „Сомборске зимске чаролије“.

Главно поприште свих програма је и ове године Трг Светог Тројства, популарни Ћелави трг, као место занимљивих дешавања све до 6. јануара наредне године. Организатори манифестације, Град Сомбор и Туристичка организација припремили су широку лепезу различитих догађања за све узрасте и годишта, а фокус ће као и претходних година бити на најмлађим Сомборцима, мада забаве неће недостајати ни времешнијим житељима.

За викенд су одржане радионице за децу,  школа јахања и клизања, плесне тачке, а наступ „Шарених вокала“ који су добрано загрејали публику, био је увод за наступ ветерана сомборске сцене, бенд „Ватрогасци“.

Главни догађај суботње вечери био је свакако концерт легендарног рок бенда из Пуле „Атомско склониште“. Препуни Ћелави трг био је доказ да Атомци имају своју верну публику у Сомбору, а организаторима доказ да је ова манифестација пун погодак, јер Сомбор и околина имају шта да виде, а при том и да се сви добро забаве. И градоначелница Сомбора Душанка Голубовић се придружила својим суграђанима на популарном „Ћелавом тргу“ како би уживала у наступу „Шарених вокала“ и „Атомског склоништа.“

У оквиру овогодишњих „Сомборских зимских чаролија“ наступиће поред пулских легенди некадашњег југословенског рока, „Атомског склоништа“, и „Прљави инспектор Блажа и кљунови“, „Електрични оргазам“ , певачица Тијана Дапчевић (иначе сомборска снаха) и други, док ће ноћ дочека протећи у знаку Сање Илића и „Балканике”.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести