По порезу на зараде види се да привреда Руме ради

РУМА: Приходи румског буџета за првих шест месеци ове године остварени су у износу од 857 милиона динара, односно 36,55 одсто од плана, констатовано је у извештају који је усвојен на другој седници Скупштине општине у овом сазиву.
Skupština zaseda u sali Kulturnog centra Foto: Opština Ruma
Фото: Скупштина заседа у сали Културног центра Фото: Општина Рума   

У структури остварених буyетских прихода највеће учешће имају порез на доходак, добит и капиталне добитке са остварењем од 367 милиона динара, од чега је порез на зараде 296 милиона динара, трансфери од других нивоа власти 285 милиона динара и порез на имовину 136 милиона динара.

У истом периоду расходи су износили 841 милион динара, односно 34,22 одсто у односу на план. У структури расхода највеће учешће имају основна средства 237 милиона динара, расходи за запослене 219 милиона и коришћење услуга и роба 144 милиона динара. Текућа буyетска резерва је коришћена у износу од 8,8 милиона динара, а стална резерва у износу од 8,8 милиона динара. Општина се у овом периоду није кредитно задуживала.

На пуњење буyета утицала је ситуација са коронавирусом, појаснио је председник општине Слађан Манчић и указао да је трећем кварталу ситуација већ много боља.

- У овом последњем кварталу очекујемо доста већи прилив с обзиром на неке инвестиције. Један оглас за продају одређене површине у Румској петљи смо расписали, имаћемо приходе од продаје имовине. Оно што је битно је да су до прошле године на првом месту били трансфери са других нивоа, а сада су на првом месту приходи и доприноси од запослених и то је наша политика, да привучемо инвестиције, запослимо људе и да ти доприноси пуне наш буyет – рекао је Манчић. - Ми сваки буyет планирамо на реалној основи. Имали смо приходну страну прошле године остварену са 92 одсто, расходну страну са 87 процената. Тако је и ове године.

После тих првих шест месеци које је обележила епидемија, у румски буyет сливало се по дану по 20 милиона динара, што се раније није дешавало.

- Људи су се опустили добили субвенције од државе, почели су да уплаћују, имали смо дневне приливе од 20 милиона што показује да је привреда радила и то је нешто што нам даје гаранцију да ћемо и ову годину бити на нивоу прошлогодишње, бићемо сигурно задовољни - изјавио је Манчић.

          В. Х.

 

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести