Почеле припреме за отварање фабрике трикотаже у Бачу

БАЧ: Почело је тестирање радника заинтересованих за рад у сегединској фабрици трикотаже „Сзегеди СЗЕФО” која би у Бачу требала да почне да ради у две смене са укупно стотину запослених. У Мађарској је то државно предузеће са 1.100 радника од којих је 650 инвалидних лица, и дугогодишњи је пословни партнер са познатим светским брендом „Пол&Шарк”.
Radnice u pogonu Kalcedonije
Фото: Dnevnik.rs

По речима представника фирме „Славирис”доо Славка Мијатова до сада се јавило педесетак радника што је и очекивано интересовање за рок од седам дана од почетка тестирања.

" Кандидати ће проћи тестирање на шиваћим машинама и у зависности од тога како се сналазе у шнајдерају бити изабрани за обуку у Сегедину, која траје од два до три месеца", навео је Мијатов и подвукао да ће за време обуке кандитати бити плаћени у износу од укупно нето 490 евра.

За време обуке кандитати ће бити плаћени око 490 евра

Мијатов каже да ће „Сзегеди СЗЕФО” у марту поднети захтев за регистрацију огранка предузећа у Бачу, те да ће онда започети и адаптација  хале „Херкулес” коју је Општина Бач уступила мађарским текстилцима на коришћењее ради привредног развоја општине и смањења незапослености.


Крајњи рок 15. април

Тестирање потенцијалних радника је на Тргу др Зорана Ђинђића 8 (Занатски центар поред Поште). Кандидати термин за тестирање морају заказати код Славка Мијатова телефоном на број 063 822 35 10. Свакодневно ће се тестирати по шест радника на машинама, а заинтересовани се могу јављати најкасније до 15. априла.


"Хали је потребна адаптација од пода до таванице, па тек када се тај посао заврши може се очекивати да сегединска фабрика трикотаже започне рад у Бачу, у којем је својевремено привређивала позната фабрика конфекције „Славија”. Пре него што почне рад потребно је да се одабере најмање 35 радника који ће проћи обуку у Сегедину."

З. Делић

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести