Почео пријем радника

КОВИН: Водећа индонежанска фирма у производњи и преради печурака „Етира”, преко своје српске фирме „Делта Данубе” сада већ чини конкретне кораке ка почетку производње печурака у погону у Ковину.

Са директором Националне службе запошљавања филијале Панчево договорено је да се упути 150 производних радника, којима предстоји обука, а за административни сектор већ се обављају разговори са кандидатима за људске ресурсе, док ће путем конкурса бити изабрана два радника у књиговодству и маркетингу.

Како се планира да месечна производња печурака иде и до 700.000 килограма, то ће највероватније бити потребно бар 300 до 350 производних радника, наглашено је током овог састанка. Производња ће кренути половином јануара 2016. године.

Укупна вредност инвестиције је око девет милиона евра, а само прва фаза вредна је три милиона. Уговор о закупу 7,5 хектара земљишта у уређеној индустријској зони инвеститор је са представницима општине потписао у мају ове године и до сада поштује све дате рокове.

На евиденцији Националне службе запошљавања на подручју ковинске општине има близу 4.000 незапослених, од тога више од половине су они са нижим или средњим образовањем, па ће се за посао пре свега међу њима потражити одговарајућа структура, чуло се на састанку представника „Делта Данубе” и одговорних лица у пословници НСЗ у Ковину, филијале Панчево.

Индонежанска фирма Етира није само први инвеститор у индустријској зони која је 20 година чекала да се инфраструктурно уреди, већ је и први инвеститор уопште у последње две деценије. За незапослене у општини Ковин, чији се број увећава годишње за неколико стотина, вест да почиње пријем радника је свакако нешто што ће обрадовати многе породице.

В. Живков

 

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести