Почео са радом затворени базен Спортског центра Соко

СОМБОР: Минулог викенда, како је већ устаљено, започела је купалишна сезона на затвореном базену крај Градске хале „Мостонга“ која послује у саставу Спортског центра „Соко“.
д
Фото: Dnevnik.rs

Био је то повод да градоначелник Сомбора Антонио Ратковић заједно са чланом Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонијом Нађ Косановић и директором СЦ „Соко“ Дарком Косановићем, обиђе овај објекат.

Прва два дана базен је радио само за грађанство, а улаз је био бесплатан, док од понедељка радним данима базен ради од 9.00 до 18.30 часова, након чега се одржавају пливачки и ватерполо тренинзи. Суботом базен за  грађане  ради од 9.00 до 20 часова, док је радно време базена недељом од 9.00 до 16.30.

- За неколико дана очекујемо да ће базен бити прикопчан на гас, тако да грејање на затвореном базену неће више бити на мазут, што је свакако био приоритет свих нас. Такође бих нагласио да ће спортска хала „Мостонга“ ове сезоне радити у свом пуном капацитету, тако да ће сви спортски клубови моћи да је користе, а и базен ће бити на располагању, како за грађанство, тако и за све клубове - нагласио је сомборски градоначелник Ратковић, док је директор спортског центра „Соко“ Дарко Косановић позвао суграђане и становнике околних места да посете градски базен.

- Драго ми је што као и свих претходних година, дакле то је постала традиција, отварамо затворени базен у првим данима октобра, као и то што смо могли да угостимо градоначелника са његовим сарадницима и што може да види шта смо све урадили за почетак ове купалишне сезоне на затвореном базену. Ове године базен почиње у мало другачијем формату. Тамо где је био главни улаз, односно угоститељски објекат, обавља се вакцинација, тако да је улазак на затворени базен за кориснике предвиђен са стране отвореног базена – упозорио је Косановић уз констатацију да се од првих дана рада затвореног базена пливачи веома лако сналазе у овим променама.

Као и ранијих сезона, најмлађи не плаћају улаз, за ђаке, студенте и пензионере улазница је 100 динара, док одрасли плаћају улазницу од 200 динара. И даље су у понуди сет улазнице, где десет улазака за одрасле кошта 1600 динара, док за све остале стаје 800 динара, потврдио је директор Спортског центра „Соко“.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести