ПОДРШКА ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ КРОЗ КОНКУРСЕ УДРУЖЕЊИМА Неговање културе, екологије и хуманости

ПЕЋИНЦИ: Општина Пећинци расписала је конкурс за доделу новца из буџета за програме и активности удружења у овој години, који је отворен до утрошка новца опредељеног буџетом Општине за ову годину.
1
Фото: Општина Пећинци

Председник општине Синиша Ђокић истакао је да је подршка локалне самоуправе кључна за рад удружења грађана.

- Удружења својим радом обогаћују локалну заједницу и промовишу је на најразличитије начине, било да је у питању култура, традиција, спорт или хуманитарни рад и због тога морамо да се ослањамо једни на друге. Општинско руководство настоји да не запостави ни један аспект живота локалне заједнице, јер само заједничким радом можемо доћи до најбољих резултата - објаснио је Ђокић.

Новац по конкурсу ће се додељивати за програме удружења са подручја пећиначке општине и то за рад удружења у области људских права и развој цивилног друштва, социјално-хуманитарних активности,  екологије и заштите животне средине, заштите и унапређења здравља грађана, али и друге садржаје који доприносе афирмацији грађанске иницијативе. 

Удружења пријаве могу поднети на писарници Општинске управе или поштом (препорученом пошиљком) и адресирати на Општинску управу, са назнаком ‘’’За конкурсза доделу средстава за програме удружења на територији Општине Пећинци’’, Слободана Бајића 5, Пећинци.    

С. К-ч

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести