Подршка породицама у општини Бач

БАЧ: Општина Бач и ове године ће из буџета финансирати породице у намери да их материјално помогне у тренутку доласка принове, али и да их оснажи да се одлуче за више деце. У буџету је за ту намену предвидела 3,2 милиона динара.
bac franjevacki samostan
Фото: Dnevnik.rs

Једнократну помоћ од 30.000 динара добиће породице у којима се роди прво и друго дете, а 50.000 динара за треће и следећу рођену децу у истој породици. Незапослене маме добијаће по 10.000 динара месечно, док дете напуни годину, без обзира на то колико у породици има малишана. Осим новчане помоћи, остаје и даље на снази да локална самоуправа плаћа бесплатан боравак у вртићу за треће и свако наредно дете у породици, поклања књиге првацима, плаћа карте за превоз ученика средњих школа и студената, и трошкове смештаја и исхране ученика и студената у ученичким и студентским домовима.

Лане је 77 мајки добило једнократну помоћ за рођење детета у износу од 30.000 динара, а 19 мајки је примило једнократну помоћ у износу од 50.000 динара, па је тако 96 мајки из општинске касе добило једнократну помоћ у 2018. години, речено нам је у Општини Бач. Из локалне самоуправе су навели да је за трошкове боравка деце у вртићима било издвојено 1.420.500 динара за 41 дете које је имало бесплатан боравак као вид помоћи породицама са троје и више деце. Родитељи су на тај начин месечно уштедели 3.464 динара.

З. Д.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести