Поклони за Алексеја, прву сомборску бебу у 2019.

Дечак Алексеј Селар је прва беба рођена 2019. године у породилишту Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору.
д
Фото: Dnevnik.rs

Алексеј је напредна беба, тежак је 3.400 грама и дугачак је 50 центиметара, а рођен је првог овогодишњег дана, пет минута након 10 сати. Да овај прворођени малишан у Новој години дође на свет помогао је дежурни лекар, специјалиста гинекологије и акушерства др Александар Терзић, шеф Акушерског одељења.

По већ устаљеном обичају, прву сомборску принову даровала је и локална самоуправа. Тако је градоначелница Душанка Голубовић, Маји Рајнхарт, мајци малог Алексеја уручила поклон -честитку у износу од 100.000 динара, а поклон је стигао и од Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Сомбора у виду беби-седишта за аутомобил, које су уручили Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и Милан Глумац, начелник Одељења за саобраћај овдашње Полицијске управе и члан Савета за безбедност саобраћаја.

Акција поделе беби-седишта наставиће се током целе године, па је тако одмах седиште уручено и другорођеној беби са подручја Сомбора, дечаку Јовану Вукадиновићу, који је своју мајку Марију обрадовао доласком на свет, такође. првог дана Нове године, али у вечерњим сатима.

М. Мћ

EUR/RSD 117.7643
Најновије вести