Покрајина плаћа изградњу пута Бач – Плавна

БАЧ: Изградња локалног пута Бач - Плавна у дужини од пет километара, пројекат Општине Бач, добио је на конкурсу покрајинске Управе за капитална улагања 142 милиона динара. Био је то један од три пројекта које је припремила ова локална самоуправа.
д
Фото: Дневник/Филип Бакић

- Добили смо подршку за најзначајнији и уједно најскупљи пројекат изградње локалног пута од Бача до Плавне - каже сарадник за пројектно планирање у Канцеларији за економско локални развој Бача Никола Бањац.  - - Конкурисали смо још за реконструкцију котларнице у Основној школи „Иво Лола Рибар “ у Плавни за износ од четири милиона динара и пројекат црпне станице, односно, изградњу фекалне канализације у Селенчи, вредан шест милиона динара.

У Бачу су задовољни због предстојеће изградње пута до Плавне, јер је та саобраћајница у најлошијем стању, у односу на остале путеве на подручју општине.

Никола Бањац каже да би радови на изградњи локалног пута Бач -Плавна могли да почну одмах с пролећном грађевинском сезоном и буду завршени до 1. септембра.

- Следи нам избор извођача радова путем јавне набавке а онда и избор најповољнијег извођача који ће се уклопити у цену инвестиције – наводи Бањац.

По његовим речима нови пут ће највише обрадовати житеље Плавне, јер ће нова коловозна трака брже повезати два места и бити безбеднији правац у свакодневном премошћавању раздаљине до општинског центра.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести