Покрајинска санитарна инспекција о зрењанинском постројењу за прераду воде

ЗРЕЊАНИН: После одлуке инвеститора да обустави рад постројења за прераду воде у Зрењанину, због изостанка одговарајуће одлуке надлежне покрајинске инспекције, огласио се Сектор за санитарни надзор и јавно здравље Покрајинског секретаријата за здравство.
zrenjanin vodovod
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу се наводи да је „Группо Зиллио“ д.о.о. из Београда, (инвеститор постројења) још 24. августа, поднела Покрајинском секретаријату за здравство – Одељење за санитарну инспекцију Зрењанин, захтев за издавање санитарне сагласности на идејни пројекат за изградњу постројења за прераду воде из градског водовода у Зрењанину.  У саопштењу се, даље, наводи да је решавајући овај захтев санитарни инспектор Одељења за санитарну инспекцију Зрењанин, 12. октобра,  одбацио захтев подносиоца позивајући се на члан 92. став 1. тачка 3. Закона о општем управном поступку. После добијања решења „Группо Зиллио“ д.о.о., је 27. октобра уложила  жалбу на решење санитарног инспектора. Поступајући по наведеној жалби, Одељење за санитарну инспекцију Покрајинског секретаријата за здравство, доставило је списе предмета Министарству здравља, ради одлучивања у другостепеном поступку. У току је поступак одлучивања по жалби пред другостепеним органом.

Коментаришући саопштење Покрајинског секретаријата за здравство, директор ЈКП „Водовод и канализација” из Зрењанина Иван Девић изјавио је за „Дневник” да постројење за прераду воде неће бити прикључено на водоводну мрежу све док надлежни државни органи не издају потребне дозволе за његов рад.

„Као одговорно лице не могу да дозволим да овај посао почне без одобрења надлежних државних органа. За сада немамо никакву обавезу према инвеститору и у зависности од тога како ће бити решено ово питање тако ћемо и ми предузимати даље кораке“, рекао је Девић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести