Покрајинским новцем обновљен вртић у Чантавиру

ЧАНТАВИР: Кров на згради дечијег вртића „Бобита”, који је у окриљу Основне школе „Хуњади Јанош” у Чантавиру, обновљен је захваљујући финансијској подршци Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице АП Војводине, а за радове је утрошено 3,5 милиона динара.
д
Фото: Dnevnik.rs

Основна школа у Чантавиру има више објеката и похађа је 530 ученика, а у вртићу свакодневно борави 120 малишана. Директорка школе Дора Кеченовић Сабо је приликом прошлонедељне посете потпредседника Покрајинске владе и ресорног секретара за образовање Михаља Њилаша, у оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама” захвалила на помоћи, јер су обављени радови од изузетног значаја за установу.

Покрајина издваја значајна финансијска средства за реновирање и обнављање школа и вртића, што је према речима Михаља Њилаша највише видљиво баш у протекле две године.

- Ове године, након завршених конкурса, поделили смо школама, вртићима и домовима за ученике око 150 милиона динара, а надамо се да ћемо имати још један конкурс након лета, после ребаланса покрајинског буџета. Волели би на што више места да решимо овакве проблеме, јер смо приликом процењивања стања на терену установили да више од половине објеката треба да се реновира.

М. Мр.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести