Помоћ Фондације Дивац за општине погођене мигрантском кризом

СОМБОР: На конкурсу “Можемо и ми” који трећу годину за редом организује Фондација “Ана и Владе Дивац” изабран је 21 пројекат у Сомбору, Шиду и Обреновцу.
12 sombor inicijative foto fondacija ana i vlade divac 1
Фото: Divac fondacija

Пројекти подржавају решавање свакодневних проблема и потреба ових општина, истовремено стварајући простор за сарадњу између локалног становништва и миграната. Само у Сомбору подржано је осам пројеката у укупној вредности од 3,1 милион динара.

Ивана Живановић из Фондација “Ана и Владе Дивац” каже да им је драго што могу да подрже 21 локални пројекат у општинама које су погођене мигрантском кризом.

- Пројекти ће допринети решавању локалних проблема и укључиће мигранте и избеглице у активности које ће користити читавој заједници - каже Живановић. - Локалне иницијативе организоваће различите креативне и ликовне радионице, позоришне представе, спортске радионице, еколошке акције, излете и маскенбале за децу на којима могу да учествују сви грађани ових општина.

Живановић је додала да је солидарност једна од кључних вредности које ова Фондација негује и промовише.

У оквиру пројеката, Фондација “Ана и Владе Дивац” са локалним партнерима организоваће и фестивале солидарности- манифестације на којима ће се подстицати инклузија међу грађанима, али и представити резултати спроведених активности.

Организације и неформалне групе чији ће пројекти бити подржани у Сомбору су: Црвени крст Сомбор, УГ “Бодрог” Бачки Моноштор, НВО “Женска алтернатива”, Удружење љубиетеља коња “Западна Бачка” Сомбор, УЖ “Стапарска ружа”, УГ “Дуга” и неформалне груше “Активатор” и Студио “Винсент”. 

Пројекат “Подршка становништву и заједницама погођеним избегличком кризом у Србији” реализује Фондација “Ана и Владе Дивац” трећу годину за редом уз подршку Фондације за отворено друштво (Open Society Foundations). У оквиру пројеката, у претходном периоду подржано је 39 пројеката у Шиду, Сомбору, Обреновцу, Прешеву и Суботици, у укупном износу од 140.000 долара.

М. Мћ

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести