Породица Немет из Новог Милошева добила кров над главом

НОВО МИЛОШЕВО: Удружење добрих људи „Огњиште“ објавило је да је успешно завршена хуманитарна акција, коју је покренуло ово удружење, и да је шесточлана породица Немет из Новог Милошева, у општини Нови Бечеј, коначно добила кров над главом.
д
Фото: Удружење добрих људи „Огњиште“

Како је „Дневник“ већ писао, супружници Дијана и Тибор Немет, и њихово четворо деце – тројица синова и ћерка, годинама су живели без струје, у туђој трошној кући. Само је најстарији син рођен у време када су имали струје. Остала деца још нису искусила живот достојан 21. века. Купали су се у кориту, а ноћу проводили време уз свеће. Немети живе од родитељског додатка и 1.700 динара дневно које Тибор заради радећи на стоваришту. Да несрећа буде већа, двогодишња девојчица Марина болује од епилепсије.

Због тога је Удружење добрих људи “Огњиште” покренуло хуманитарну акцију како би помогло породици Немет и за мање од две недеље прикупило је средства неопходна за куповину куће.

-Захваљујући добрим људима оверили смо купопродајни уговор и исплатили продавца куће. Породица Немет је сада власник некретнине и великог плаца недалеко од центра Новог Милошева. Биле су у оптицају још две куће, сличне овој, али на периферији села. Ова је била жеља малишана, а и Дијане и Тибора- кажу из Удружења „Огњиште“.

Да прича буде још сјајнија побринуо се старији брачни пар из Београда, који је био са председником удружења Славком Радојчићем и у целости исплатио кућу. Супружници су, наиме, Тибору дали 5.000 евра да исплати продавца куће.

– Удружење је платило заостале рачуне и покрило остале трошкове, у висини од 188.000 динара. Породици Немет је остао део новца да би полако сређивала животни простор, док не стигну мајстори за ламинат и унутрашње радове. Просторије у кући су у нереду, јер су почели радови. Има још пуно посла, али ово је сада њихова кућа – казао је Славко Радојчић.

У договору са донаторима, Удружење „Огњиште“ ће још помоћи око опремања куће, а остатак средстава ће оставити за неку нову акцију, за неку нову породицу.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести