ПОСЕБАН ШТАНД НА „БЕЛОБЛАТСКОЈ КОБАСИЦИ“ Осмаци имају шта да понуде

БЕЛО БЛАТО: Ученици осмог разреда Основне школе „Братство јединство“ у Белом Блату и ове године ће имати свој штанд на традиционалној манифестацији „Белоблатска кобасица“, која се одржава предстојећег викенда.
1
Фото: Приватна архива

Ово је трећи пут да се ученици завршног разреда организују и на штанду продају производе из својих домаћинстава. Новац који тако зараде добро им дође као помоћ око одласка на екскурзију и матурско вече.

– На идеју је дошла наставница хемије Мирјана Бокшан, која је била разредна малим матурантима пре три године. Ми смо само ову лепу традицију наставили – каже наставница биологије и разредни старешина белоблатских осмака Светлана Тодоров Митрић.

Ове године у школи има десет малих матураната. Сви они заједно са родитељима укључили су се у ову акцију.

– На штанду ће се наћи домаћи колачи, сапуни од природних материјала, производи из домаћинстава, а правићемо и крофне и палачинке. Сви су јако срећни што ћемо имати штанд и представити оно што су направили они или њихови родитељи. Снимили су и видео за друштвене мреже. У већини су ово деца из вишечланих породица и свака помоћ родитељима у вези са матуром и екскурзијом је добродошла. Ето, ђаци су решили да дају свој допринос, колико могу – истиче наставница Тодоров Митрић.

Осмаци ће на штанду бити у недељу, 4. фебруара, па је ово позив и посетиоцима да га пронађу. Имаће свашта лепо да купе, пробају домаће крофне и палачинке, а уједно и помогну ђацима да оду на екскурзију и лепо проведу матурско вече.

Ж. Балабан
Фото: приватна архива 
 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести