После две године исправљају се недостаци у главној улици у Руми

РУМА: Председник општине Рума Слађан Манчић обишао је радове на отклањању недостатака и грешака на коловозу у Главној улици, који су се показали у гарантном року, па тако све трошкове сноси сам извођач радова.
1
Фото: Општина Рума

- Први слој асфалта је већ завршен, завршава се и други фини слој, после чега ће бити урађена хоризонтална сигнализација, тако да ће улица бити проходна за саобраћај- рекао је председник Манчић. -Ово је први пут да се употребила гаранција, односно меница за посао који је урађен у претходном периоду, а да су утврђене неправилности.

Он додаје да су одмах након реконструкције 2018. године уочили одређене недостатке и тада донели одлуку да не раде поправке по свежем асфалту, јер би га вероватно оштетили. На местима улегнућа пронађене су сада  катакомбе на дубини од 70 до 90 центиметара.

- Сачекали смо да пред истек гаранције отклонимо те недостатке - казао је Манчић и додао да је сам гарантни рок од две године продужен за још шест месеци, па се тако радови уместо у децембру прошле године раде данас у много бољим временским условима.

Манчић истиче да почетак улице код Малог паркића није био на адекватан начин урађен у самом старту, а две или три неравнине, или улегнућа, су се појавили касније у току ове две године.

- Извођач је преузео на себе да комплетну ширину обе коловозне траке уради у новом слоју асфалта. Ја само могу да се извиним грађанима што смо три дана, од петка онемогућили нормално кретање, али свима нама је у интересу да ова улица буде адекватно и квалитетно урађена, а наша обавеза је да бранимо интересе наше општине, на извођачу је да своје недостатке исправи – рекао је Манчић. - Ови радови Општину Рума не коштају ни један једини динар, реконструишемо је у гарантном року.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести