Послодавци у Зрењанину увећали чланство

ЗРЕЊАНИН: Зрењанински привредник Горан Нешић, власник штампарије „Дигинет“, изабран је за председника Управног одбора Уније послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина, на редовној годишњој седници Скупштине овог пословног удружења, која је одржана у овдашњем хотелу „Војводина“.
1
Фото: Dnevnik.rs

За чланове Управног одбора, тајним гласањем, изабрани су Александра Чобанов, Ана Огњеновић, Бранимир Карловчан и Златко Анкић. На седници Скупштине усвојен је и извештај о раду Уније у прошлој години, а усвојене су и смернице за рад у 2018. години.

- Унија послодаваца Србије - Послодавци Зрењанина прошлу годину завршила је бројнија, снажнија и са јасном идејом у ком правцу треба даље. Трудићемо се да нашим члановим обезбедимо што више погодности, што више едукације и приступ фондовима - истакла је извршна директорка Послодаваца Зрењанина Изабела Киш.

Послодавци Зрењанина једна су од најорганизованијих послодавачких организација у Војводини, а извештај о раду у 2017. години то документује. Наиме, у прошлој години, овдашњи огранак Уније послодаваца Србије је појачан за још 40 послодаваца који запошљавају укупно 287 радника. Истовремено, Унију је напустило шест послодаваца, са 19 запослених, због неизмиривања обавеза према Унији.

Формирана је и Секција жена предузетница, обезбеђена је правна помоћ за чланове Уније, а заједно са Градом Зрењанином организован је први сајам ЗР Бизнет, на ком су учествовала 84 излагача. Унија послодаваца – Послодавци Зрењанина један је и од оснивача Зрењанинског ИКТ кластера. И у 2018. години настављени су послови на уговарању попуста за чланове Уније, а овог пролећа потписан је споразум о сарадњи са Високом техничком школом струковних студија. Такав споразум Унија већ има са Техничким факултетом „Михајло Пупин“.

Оно што је вероватно један од највећих досадашњих пројеката овог пословног удружења јесте портал Виртуелни инкубатор, који је реализован уз финансијску помоћ Развојне агенције Србије.

Још 40 послодаваца са скоро 300 радника, прикључило се удружењу прошле године

- Портал је намењен, пре свега, предузетницима, али и заинтересованој јавности. Неке од опција доступне су свима, а неке само регистрованим члановима. Та платформа, између осталог, нуди могућност члановима Уније да направе своју интернет презентацију, или да им то учини пројектни тим – објашњава Киш.

Она наводи да поједини чланови Уније немају капацитета или времена за сопствене интернет презентације.

- Ми смо отворили могућност да свака чланица Уније послодаваца добије презентацију на овој платформи са основним подацима. Регистровани чланови могу и сами креирати и допуњавати своју презентацију. Ту је и рубрика о слободном пословном простору, али и рубрика са финансијским и правним саветима које су писали стручњаци из тих области – истиче Изабела Киш.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести