Прекинута седница сомборске градске скупштине

СОМБОР: Мада је седница Скупштине града требала да обилује темама од значаја за свакодневни живот грађана, била је обележена догађајима недостојним староставне и демократске варошке установе, да би коначно и поред неколико пауза, сесија била окончана прекидом већ после седме тачке дневног реда.
д
Фото: Dnevnik.rs

Председница градског парламента Љиљана Тица је, наиме, у немогућности да успостави ред била принуђена да седницу прекине и њен наставак закаже за данас у 9 часова.

По већ неколико пута виђеном сценарију до прекида скупштинске седнице је дошло због излагања и реплицирања самосталне опозиционе одборнице Дуње Прокић, у локални парламент изабране са листе Српско-руског покрета, која је према мишљењу Тице као председнице Скупштине излазила ван оквира теме расправе. Прокић је своје дискусије образлагала потребом обелодањивања, према њеним речима, незаконитог и неетичког понашања градских и челника јавних предузећа и установа.

У неколико наврата Прокићевој је због кршења пословника о раду Скупштине одузимана реч, да би све кулминирало Тициним позивом скупштинском обезбеђењу да одборницу Прокић и физички удаљи од говорнице. Ипак до физичког „натезања“ обезбеђења са опозиционом одборницом Прокић, којој то не би био и први пут да је физички удаљена са седница локалног парламента, није дошло, пошто су, након дуже паузе коју је ова провела за говорницом окружена припадницима обезбеђења, а на предлог председнице Скупштине Љиљане Тице одборници донели одлуку да се седница прекине како би се наставила данас.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести