Премијера монодрама „Лазар”, други део трилогије у Бечеју

БЕЧЕЈ: Уместо у Бечеју, како је првобитно било планирано, премијера монодраме „Лазар“, аутора мр Зоран Суботичког у режији Љубосава Мајере и насловној улози Миодрага Петровића, одржана је лане у Српском народном позоришту, касније је играна у Бачком Петровцу, Зрењанину, Новом Бечеју, Србобрану...
1
Фото: Миодраг Петровић

Дошао је ред, након реконструкције позоришне сале да буде изведена и пред бечејском публиком, која ће имати прилику да је види сутра од 19 сати у Градском позоришту Бечеј.

Ваља подсетити да се мр Зоран Суботички прихватио списатељског подухвата да реализује драмску трилогију „Чудесни свет Дунђерских“. Први део „Од раја до безњенице“ је прича о Ленки Дунђерски и Лази Костићу и почео је да се игра од краја 2015. године. Монодрама „Лазар“ је јавна и интимна исповест скромног човека и великог добротвора Лазара Дунђерског и даје се од 2018, а трећи део ће бити посвећен Богдану Дунђерском.

- Све ово радим у оквиру пројекта „Чудесни свет Дунђерских“, породице која је из кршевите Херцеговине стигла у родну Панонију и годину по годину, генерацију по генерацију оставила видног трага на овим просторима. Премијера трећег дела биће изведена у аутентичном амбијенту, дворцу који је Богдан Дунђерски пре тачно једног века почео да гради и завршио га је 1925. године. Идем корак по корак, драмским формама, у причи о породици Дунђерски, како би јавност упознала њихову величину и значај -  сазнали смо од аутора мр Зорана Суботичког.

Актуелна монодрама „Лазар“ одвија се захваљујући покровитељству директног потомка Лазара Дунђерског, праунука Николе Танурџића. Преостале улазнице за бечејску премијеру монодраме „Лазар“ могу се купити по цени од 300 динара.

В. Јанков

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести