ПРИ КРАЈУ АСФАЛТИРАЊЕ ИЗМЕЂУ КУПУСИНЕ И БАЧКОГ МОНОШТОРА Лепим путем кроз резерват природе

СОМБОР: Као својеврсне престонице Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ Бачки Моноштор, село сомборског и Купусина као село апатинског атара, имају сјајну перспективу када је у питању развој туризма.
1
Фото: Град Сомбор

Да би ова два насеља и практично била ближа недавно се кренуло у  пројекат изградње пута дугачког 10,5 километара. Захваљујући финансирању Управе за капитална улагања АП Војводине и Града Сомбора ових дана се значајна саобраћајница завршава, о чему сведочи и постављање носећег слоја асфалта.

Након завршених припремних радова који су подразумевали насипање песковитог шљунка и дробљеног каменог агрегата, путари  изабраног извођача радова, врбаског „Екстра Ауто траспорта” д.о о. започели су асфалтирање носећег слоја саобраћајнице широке 5,5 метара и то у дужини од 5,3 километра, односно оног дела саобраћајнице која се налази на катастарској територији Сомбора. Како је најавио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, чим то временске прилике буду дозволиле, урадиће се и други, односно завршни слоја асфалта, за чије полагање су неопходне спољашње температуре од најмање 10 степени Целзијуса. 

Фото: Град Сомбор

Након тога, рекао је Ратковић, из градског буџета ће, зарад веће безбедности учесника у саобраћају, бити финансирана изградња одбојних ограда, а надлежна варошка Зимска служба је већ уврстила ову деоницу у свој програм одржавања и чишћења од снега, који ће на путу Бачки Моноштор - Купусина започети по његовом пуштању у саобраћај. Истовремено у самом Бачком Моноштору се гради пешачка стаза дужине преко 400 метара, што је посао за који су се својим гласовима одлучили сами Бачкомоношторци кроз пројекат партиципативног буџетирања.

У исто време асфалтери, али они запослени у суботичком „Војпуту” завршавају са асфалтирањем Улице Јована Дучића, једне од сомборских градских улица на подручју Месне заједнице „Горња варош”. Да би се ових 250 метара улице асфалтирало било је претходно неопходно, уз израду пројектне документације, разрешити имовинско-правне односе, што је начин на који су створени и сви предуслови за асфалтирање и Улице Павла Вујисића, у којој се тренутно обављају припремни радови за постављање асфалтног покривача.      

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести