При крају пут између Кањиже и Суботице преко Малих Пијаца

КАЊИЖА: Уређење дела Кањишког пута, који повезује Суботицу и Кањижу, односно насеља Шупљак и Мале Пијаце је у завршној фази.
d
Фото: Општина Кањижа

Раднике који су ангажовани на асфалтирању обишли су недавно председник Скупштине града Суботице Балинт Пастор и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер.

Пастор је истакао да је правно гледано реч о локалном путу, али да је од много ширег значаја, јер спаја Суботицу и Кањижу, Суботицу са Новим Кнежевцем и Чоком, као и да је то сада најкраћи и најбржи пут од Суботице до Кикинде.

- Град Суботица је конкурисао код Покрајине за средства и завршили смо у потпуности 1. 837 метара пута који припада Суботици, док је  средствима „Путева Србије” урађено и 2.350 метара на територији општине Кањижа, где је остало још да се уради 1.036 метара - рекао је Пастор. - И за тај део саобраћајнице се воде преговори, како бисмо са републичког нивоа добили новац.

Пастор је подсетио да се ради о путу који је својевремено изграђен као локални, који спаја два насеља, али да су га људи врло брзо препознали као најкраћи пут од Суботице до Кањиже, Новог Кнежевца, Чоке и Кикинде. Према његовим речима пут је био веома проблематичан за коришћење због тога што је био узак, а веома прометан. Осим тога, пролази крај обрадивог земљишта те је фреквенција пољопривредне механизације велика.

Фејстамер  је истакао да је још у току планирања изградње тога пута остварена тесна сарадња са Градом Суботицом, што је дало резултате, јер општина Кањижа ни преко конкурса, а нарочито од  сопствених средстава, не би могла да заврши тај пут.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести