Пригревичани одлучили да подигну цркву

ПРИГРЕВИЦА: Крајем прошле године озваничен је предлог да се у Пригревици изгради православна црква посвећена Светој великомученици Марини, у народу познатој као Огњена Марија.
p
Фото: Приватна архива

Још зимус започело је крчење простора, а ових дана су у току припреме за изливање темеља за будући храм.

О томе како теку радови и шта се планира у наредним фазама, председница општине Апатин Дубравка Кораћ и њен заменик Радован Ђукић разговарали су са свештеником апатинске парохије Младеном Глушцем и председник грађевинског одбора Душаном Новковићем.

Презвитер Глушац се захвалио локалној самоуправи на досадашњој помоћи око израде пројекта, рушења старе зграде, као и овогодишњој

донацији од осам милиона динара. Поред тога, велику подршку изградњи будућег храма пружили су и сами мештани прикупивши више од 2,5 милиона динара.

- То ме јако радује, а рекао сам и крајем прошле године када се кренуло са рушењем старе зграде, да би село осећало цркву као своју, морају је они сами и саградити, што Пригревчани и чине - поручује свештеник апатинске парохије.

У оквиру недавно одржане манифестације „Мајске свечаности” обележени су значајни датуми за ово место у апатинској општини, пре свих годишњица победе над фашизмом и досељавања становништва из Баније и Лике по завршетку Другог светског рата. Месна заједница основана је пре 57 година,  а сеоска библиотека пре 55. Током манифестације био је отворен Завичајни музеј, а у центру села одржан је Етно-сајам.

В. Х.

dfrt
20.05.2022 • 09:38
Jos jedna crkva?! Hajde izgradite jednu biblioteku, postrojenje za preciscavanje otpadnih voda, ambulantu, skolu... Duga je lista prioriteta a crkva verovatno je na poslednjem mestu.
EUR/RSD 117.3037
Најновије вести