Привредни суд продаје имовину „Електроинвеста”

ЗРЕЊАНИН: Привредни суд у Зрењанину огласио је продају комплекса земљишта у Улици Коче Коларова, од броја 23 до 27, која ће, уколико буде заинтересованих купаца, бити одржана 13. априла. Реч је о комплексу на којем се некада налазило предузеће „Наш дом” и о једној од најекслузивнијих локација у ширем центру града.
elektroinvest
Фото: Dnevnik.rs

На неколико катастарских парцела налазе се помоћни објекти, полусрушене зграде, а има и парцела које су потпуно очишћене. Парцеле ће се продавати као целина, и то по цени од 27 милиона динара.

Комплекс је у власништву предузећа „Електроинвест”, а продаје се по тужби предузећа „Развитак” из Футога. По тужби истог предузећа пре две године је продата покретна имовина „Електроинвеста”.

Како је у питању прва продаја, понуђена цена не може бити мања од 60 одсто од процењене вредности. Бољи познаваоци прилика кажу да заинтересованих већ има, али да ће се вероватно чекати друга продаја, кад цена додатно падне.

Пословни проблеми у којима се нашло пропало зрењанинско предузеће за занатске послове и одржавање стамбених зграда „Наш дом” почели су пре више година, а међу губитницима су се, осим бивших радника, којима је фирма остала дужна за плате, нашли и други повериоци.

„Наша фирма је око четири деценије беспрекорно бринула о одржавању неколико хиљада станова у граду, све док нас 2006.

Иако је суд 2008. пресудио у корист оштећених радника, налажући газди фирме да исплати дугове према њима, то се није остварило јер је имовина „Нашег дома” пренета на другу фирму, а рачун „Нашег дома” стално је био у блокади

године није купио власник „Електроинвеста”. Од тада он није испунио ниједно обећање које нам је том приликом дао. Неколико месеци нам је исплаћивао плату, а после смо радили без личног дохотка, као и без доприноса за пензијско осигурање“, испричао је за „Дневник” један од бивших радника.

Убрзо су запослени упућени у Националну службу за запошљавање као технолошки вишак, и то без отпремнине и више заосталих зарада. Није било другог него да пресавију табак и туже газду. Основни суд у Зрењанину је априла 2008. пресудио у корист оштећених радника, налажући газди фирме да исплати дугове према њима. Међутим, како је имовина „Нашег дома”, по тврдњама запослених, пренета на другу фирму – „Електроинвест”, радници нису знали како да наплате свој дуг. Уз то, рачун „Нашег дома” стално је био у блокади.

Праву слику стања у овој фирми, иначе, Зрењанинци су могли видети пре извесног времена када је са две зграде „Нашег дома”, у Улици Коче Коларова, преко ноћи неко уклонио кровове.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.5936
Најновије вести