Основи безбедности деце представљени младим Митровчанима

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: У Градској кући у Сремској Митровици  организованом промоцијом започела је реализација пројекта “Основи безбедности деце” МУП-а Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Полицијске управе у Сремској Митровици у сарадњи са Управом за образовање Сремске Митровице.
sremska mitrovica BLU
Фото: Dnevnik.rs

Циљ пројекта је едукација ученика четвртог и шестог разреда основних школа о безбедносним ризицима, начинима заштите, стицању и унапређењу безбедносне културе.

Начелник Полицијске управе у Сремској Митровици Ђура Мандић објашњава да ће пројекат бити реализован у свим основним матичним школама и подручним одељењима у Срему.

Наставу ће реализовати припадници ПУ у Сремској Митровици, који поседују знања и вештине из областикоје се изучавају и који су обучени за рад са децом и младима. У протеклом периоду обуку за релизацију Пројекта завршило је 67 полицијских службеника. За сваку похвалу је чињеница да је ова тема наишла на велико одобравање и очекивање родитеља који су врло заинтересовани да њихова деца добију основна сазнања о опасностима којима могу бити изложени у свакодневном животу, рекао је Мандић.

Кроз наставу се реализују области: полиција у служби грађана, безбедност деце у саобраћају, насиље као негативна друштвена појава, превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола, безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа, превенција и заштита деце од трговине људима, заштита од пожара, техничко-технолошких опасности и природних непогода.

Официр Одељења полиције у ПУ Сремска Митровица Биљана Папић, координаторка пројекта за полицију опште надлежности, истиче да је циљ да се повећа поверење деце и заједнице у полицију.

Превентивни пројекти развијају безбедносну културу код деце, али и јачају стицање и поверење грађана, посебно деце, у полицију као сервис задужен за што већи степен безбедности, истакла је Биљана Папић.

Љ.М.

Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Сремска Митровица. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести