Протест у Змајеву због премештаја омиљене докторке

ЗМАЈЕВО: Око пет стотина мештана Змајева окупило се у суботу на протесту, захтевајући од надлежних општинских, покрајинских и републичких инстанци, да врате младу докторку Дубравку Гроздић на стални рад у змајевачку амбуланту.
zmajevo
Фото: Dnevnik.rs

Змајевчани траже да овде стално раде два лекара опште праксе и квалитетнију здравствену заштиту.

Овом скупу претходили су и телефонски позиви којима је циљ био да се протест осујети. Селом су се шириле вети да је протест отказан јер је лекарка Гроздић враћена у амбуланту на рад. Вести су се шириле и путем друштвених мрежа, збуњивале грађане, али протест је ипак одржан. Подршку протесту и захтевима пружили су и змајевачки пољопривредници који су пред здравствену амбуланту дошли тракторима на којима су били залепљени плакати са сликом младе лекарке.

„Већ дужи период грађани Змајева немају свог изабраног лекара, јер у нашем селу углавном раде лекари из других места. Грађани Змајева су се одавно определили за првог од изабраних лекара, а то је докторица Дубравка Гроздић. Она је својим хуманим, људским и стручним односом према свим пацијентима показала да је лекар какав нам треба. Тражимо да др Дубравка Гроздић буде примљена у стални радни однос са радом у амбуланти у Змајеву. Изабрали смо једног лекара, али нам је потребан још један. Тражимо да амбуланта у Змајеву буде место где треба ојачати и остале видове здравствене заштите, укључујући јачање потребног медицинског особља, као и специјалистичких служби“, рекао је обративши се окупљенима Здравко Дакић.

Фото: Dnevnik.rs

На протест су били позвани и председник општине Врбас, директор Дома Здравља „Вељко Влаховић“ у чијем саставу раде све сеоске амбуланте, ресорни министар и покрајински секретар али се нико од њих није појавио. Дубравка Гроздић изразила је захвалност на подршци, и како каже, жели да настави да лечи Змајевчане.

„Месна заједница не може да поставља докторе, веома добро сарађујемо са Домом Здравља „Вељко Влаховић“ чији руководиоци се максимално труде да докторка Гроздић остане да ради у Змајеву. Чекамо да се за који дан добије званична сагласност Министарства здравља да др Гроздић добије посао у нашој амбуланти“, рекла је Бранка Радош, председница Савета Месне заједнице Змајево.

Текст и фото: Ласло Киш

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести