Због докторке Дубравке хоће да блокирају село

ЗМАЈЕВО: Незадовољни што ни после три месеца нису добили одговор надлежних на петицију којом траже да се за локалну амбуланту обезбеди лекар на дуже време мештани Змајева одржаће у суботу 27. маја испред здравствене амбуланте Велики народни протест и на сат времена блокирати село.
Zmajevo ambulanta/ Dnevnik foto
Фото: Dnevnik.rs

Змајевчани који користе услуге Дома здравља, односно здравствене амбуланте у том месту пре три месеца петицијом су од надлежних затражили да Змајево има два лекара и да докторица Дубравка Гроздић која је била примљена на одређено време и распоређена у Змајево добије решење за стално и тиме се реши проблем изабраног лекара, али је уместо одговора, др Гроздић 18. маја пре неколико дана истекао уговор. 

Она је две године замењивала колегиницу која је била на породиљском одсуству. Змајевчани кажу да је др Гроздић враћена на завод за запошљавање, иако врбаском Дому здравља „Вељко Влаховић“ под чијом ингеренцијом су све амбуланте у тој општини, недостају три доктора опште праксе. Дубравка Гроздић није напустила змајевачку ординацију ради повратка докторице коју је замењивала већ уместо ње долазе докторице које имају стално радно место у Равном Селу. Тако је змајевчанима практично ускраћено право на изабраног лекара.

Змајевчани кажу да је др Гроздић враћена на завод за запошљавање, иако врбаском Дому здравља „Вељко Влаховић“, под чијом ингеренцијом су све амбуланте тој општини, недостају три доктора опште праксе

 

„Ово је буквално малтретирање, хоће ли нам надлежни објаснити у чему је проблем? Како да у Равном Селу које је по броју становника мање од Змајева, могу да раде два лекара у сталном радном односу, а у Змајеву не може ниједан. Ето сад смо и буквално остали без лекара. Зашто нису прихватили наш захтев да докторица Дубравка Гроздић остане за стално у Змајеву. Ми смо презадовољни њеним радом и залагањем, не желимо да нам шаљу докторе међу којима је било и оних који су жену уместо на гинеколошки преглед, послали на снимање простате“,каже један од организатора протеста.

Thumbnail

Он додаје да неће одустати од својих захтева све док у амбуланту не врате др Дубравку Гроздић.

„Пре избора су нам представници странке на власти чврсто обећали да ће докторици Гроздић дати решење за стални рад у Змајеву али изгледа да је то обећање било само још једно предизборно лагање и замајавање преко наших леђа и нашег здравља“, огорчен је наш саговорник.

Они су покренули нову петицију са истим захтевом да на првом месту надлежни врате младу докторицу у Змајево и то на неодређено време.

На суботњи протест који ће почети у 9 сати организатори су позвали све змајевчане и оне који желе да их подрже као и све меродавне органе власти: председника општине Врбас, директора Дома здравља „Вељко Влаховић“, покрајинског секретара за здравство као и републичког министра здравља.

Текст и фото: Ласло Киш

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести