Радионице за економско оснаживање жена у Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: У оквиру пројекта „Оснаживање жена на тржишту рада и развоја малих бизниса“ прошлог викенда одржане су тродневне бесплатне радионице личног развоја.
1

Циклус радионица у просторијама Регионалне привредне коморе Сремског управног округа похађале су жене из Сремске Митровице, Лаћарка, Манђелоса, Пећинаца и Гргуреваца.

Циљ едукације је оснаживање и охрабривање жена на активно учешће у тржишту рада, покретање сопственог бизниса или проналазак посла. Првог дана одржана је радионица „Вештине за тражење запослења и покретање сопственог бизниса“. Полазнице су имале прилику да изврше избор и тестирање пословне идеје, али и да науче како да напишу радну биографију, конкуришу за посао и припреме се за интервју са потенцијалним послодавцем.

Наредног дана, успешно су савладале основе пословне комуникације, док је последњи сегмент обуке био усмерен на прикупљање средстава за пословање удружења или сопственог бизниса. По завршетку радионица, полазницама су уручени сертификати.

До краја године радионице личног развоја намењене женама биће одржане и у Панчеву, Сомбору, Ваљеву, Крушевцу, Зајечару и Београду. Пројекат спроводи Фонд Б92, а подржан је од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УН Њомен) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира Европска унија.

В. Х.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести