Расположиво рекордних 500 радних места у Сомбору

СОМБОР: Сајмови запошљавања су се у протекле две деценије показали као добра прилика за све оне који траже посао, али по свему судећи овогодишњи сусрет послодаваца и заинтересованих потенцијалних запосленика у Сомбору ће бити највећа таква берза рада.
d
Фото: Приватна архива

Данас ће у хали Соколског дома (некадашњи „Партизан“), са почетком у 11 часова бити отварен Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор. Тим поводом градоначелник Антонио Ратковић, начелница Одељења за посредовање Националне службе за запошљавање Филијале Сомбор Радомирка Жижа и саветница за запошљавање Националне службе за запошљавање Филијале Сомбор Гордана Предојевић представили су свим заинтересованим оно што могу да очекују уколико посете сајам и при томе позвали суграђане који су у потрази за послом да га посете.

Радомирка Жижа, начелница одељења овдашње филијале НСЗ рекла је да је у понуди широка лепеза различитих послова за све врсте школске спреме, а да се највише послова нуди у непосредној производњи у различитим областима индустрије, али и да се траже радници из области услужних делатности, као и возачи, радници обезбеђења, административни радници и ветеринарски техничари.

- На јесењем Сајму запошљавања очекујемо велики број послодаваца који су са задовољством  прихватили учешће на овом сајму и исказали потребу за преко 500 слободних радних места. Највише је послова у оперативном делу, дакле у директној производњи и независно од степена и врсте образовања - рекла је Жижа, док се њен домаћин на овој презентацији Сајма запошљавања, градоначелник Ратковић захвалио сомборској филијали Националне службе за запошљавање као поузданим партнерима на различитим пројектима које заједнички реализују са градом и позвао своје суграђане који су у потрази за послом да у петак и посете ову манифестацију.

- Задовољство ми је што ће на сајму бити присутно преко 30 послодаваца и што ћемо у понуди имати преко 500 слободних радних места из различитих привредних грана и различитих профила, и желео бих да нагласим да је то само један од начина да омогућимо нашим суграђанима да, пре свега, обаве разговоре са послодовцима који ће се наћи на сајму, да предају своје радне биографије и наравно, да започну свој радни однос- рекао је Ратковић.

Градоначелник је најавио да Сомборци у наредним недељама могу да очекују и уручење уговора за самозапошљавање и ново запошљавање. Реч је о 46 уговора, односно нових 46 радних места.

-  Свако ново радно место је прилика и то је оно на чему сви ми радимо и за шта се сви ми боримо. Зато бих још једном апеловао на све наше суграђане који су у потрази за послом да посете Сајам запошљавања и понесу своје радне биографије- поручио је градоначелник.

Поред компанија које већ дужи низ година раде на територији Града Сомбора на Сајму запошљавања ће се представити и нове компаније, са којима ће Сомборци и остали житељи Западнобачког управног округа који су у потрази за послом моћи да се упознају.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести