Реконструише се Општа болница у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Изградња нових и реконструкција постојећих објеката Опште болнице у Сремској Митровици недавно је најављено, а припремни радови у виду истраживања терена су завршени, док се почетак реализације пројекта очекује са почетком нове грађевинске сезоне.
sremska mitrovica, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

Израду пројектне документације финансира Град Сремска Митровица, а комплетни радови биће финансирани из државног буyета, посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Како је најављено, нова градска болница биће смештена на простору некадашње медицинске школе „Драгиња Никшић, имаће 17.000 квадратних метара, док је у плану реконструкција и адаптација хируршког блока, као и неколико клиника. Нови болнички круг имаће три улаза.

Градња ће се одвијати у неколико фаза - нова зграда имаће топлу везу са постојећим објектима, а стара зграда биће већином коришћена за административне послове и лабораторије. Да би се нова зграда изградила на простору иза Завода за јавно здравље, биће уклоњено неколико објеката, а највећи новоизграђени објекат биће интернистички сектор.

Општа болница у Сремској Митровици највећа је здравствена установа у Срему у којој се годишње обави око 270 хиљада специјалистичких и дијагностичких прегледа. Држава је само за прву фазу пројекта определила 20 милиона евра, а пројекат финансира Град Сремска Митровица. Очекује се да ће део радова, бити завршен до 2024.године.

В. Х.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести