Реконструише се плато испред Дома здравља у Врбасу

ВРБАС: Након више деценија ради се реконструкција платоа испред Дома здравља „Вељко Влаховић“ у Врбасу.
1
Фото: Dnevnik.rs

Овај значајан посао обавља се на иницијативу Дома здравља уз финансијску подршку Друге месне заједнице, а радове изводе путари Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас.

Веома прометант прилаз здравственој установи, био је у веома лошем стању. Према речима др Јасмине Аси, директорке Дома здравља, годинама уназад покушавали су да реше овај проблем, али до сада ништа није било урађено. Неопходно је било извршити санацију прилаза јер је то јавна површина коју користе сви грађани, а не само запослени и пацијенти.

- Као члан Савета МЗ, а  не само као руководилац Дома здравља, обраћала сам се за помоћ око сређивања овог простора, као јавне установе која се налази у центру града. На претходним седницама смо донели одлуку да се поправи ограда, јер је постојала могућност да се деца која иду у школу повреде. Следећи корак је био да се издвоје средства за уређење прилаза до Дома здравља. Решили смо да уз помоћ локалне самоуправе, Месне заједнице и Дома здравља поправимо овај прилаз – рекла је Јасмина Аси и захвалила се „Комуналцу” на брзој реакцији и ефикасности.

Председник Савета Друге месне заједнице, Александар Бабић, нагласио је да су се сви чланови сложили да је санација прилаза неопходна и прихватили су предлог да им се одобре средства за радове.

-  Савет је донео одлуку да се финансијски помогне санација простора испред улаза у Дом здравља. Ово је први корак да се покаже да треба уложити неопходна средства за трајно сређивање платоа испред улаза, јер је постао опасан за грађане који у великом броју свакодневно пролазе кроз ову установу - рекао је Бабић.

Путари су изашли на терен у раним јутарњим часовима. Како истичу, радови ће бити завршени у најкраћем могућем року.

-  Обрадили смо рупе, очистили их и намазали емулзијом, а потом ћемо у њих да наспемо ситни асфалт. Цео пут би требало пресвућИ, а ово што радимо је привремено решење како би Дом здравља могао да функционише - појаснио Милован Кривокапић из ЈКП „Комуналац”.

Иако ово решење није коначно и најбоље, већ привремено, прихватљиво је , самим тим што је повећана безбедност за све који овим путем пролазе. Руководство Дома здравља очекује да ће се у наредном периоду изнаћи трајно решење за овај прилаз.

В. Х.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести