РЕНОВИРАНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ” Бољи услови за боље резултате

Фискултурна сала у ОШ „Доситеј Обрадовић” јуче је свечано отворена, а обнова је реализована у оквиру друштвено-одговорног пројекта „Визија здраве будућности” компаније „Спорт Висион”, која је од 2018. године донирала новац за реновирање осам школа на територији Републике Србије, како би младима обезбедили квалитетно и сигурно место за развој, игру и одрастање.
а
Фото: Dnevnik.rs

Након културно-уметничког програма своју спретност и умеће ученици су показали у реновираној сали.

Руководилац Школске управе Нови Сад Милан Грујин поздравио је залагање компанија које учествују у обнови основних и средњих школа, те нагласио да ће Министарство просвете подржати акције друштвено-одговорних предузећа и организација.

Осим кречења простора и реконструкције електричних инсталација, у сали су монтирани нови кошеви и рипстоли (шведске мердевине), а основци са Детелинаре добили су нове лопте и шведску греду, као и осталу потребну опрему за одвијање наставе физичког васпитања.

- Захваљујем се Министарству просвете што је препознало нашу школу од 35 основних у граду, као и компанији „Спорт Висион” јер су нас изабрали и надамо се да ћемо оправдати инвестицију - рекао је директор ОШ „Доситеј Обрадовић” Станимир Паунић. - Комплетна школа реновирана је 2013. године и тада је сала обновљена, а сад после десет година смо је освежили и окречили, створили много пријатније услове како би деца постизала што боље резултате.

Фото: Dnevnik.rs

Лепе успомене из ове осмолетке носе и многи спортисти који су у прошлости остварили значајне успехе, међу њима су одбојкаш Васа Мијић, кошаркаши Стеван Караџић и Милан Гуровић, фудбалер Славиша Јокановић и други.

Из компаније „Спорт Висион” нагласили су да и даље настављају са реновирањем школа у Србији. Осим новосадској, ове године донирали су новац и за школу у Нишу, а 2024. године планирају обнову још четири фискултурне сале.

- Одлучили смо се да покренемо један развојни пројекат, јер су нам деца најважнија и велико нам је задовољство што нас је подржало Министарство просвете, зато што они могу да нам кажу коме је помоћ најпотребнија - истакла је директорка маркетинга компаније „Спорт Висион” Ања Дмитровић. - Не можемо да помогнемо свима, захтева је много, а постоје школе са много ђака којима су одузете дозволе за коришћење фискултурних сала и велика је штета да деца не могу да се играју и развијају. Ово је осма школа коју смо до сада реновирали, током пандемије то нисмо могли, али сада настављамо даље и трудићемо се да све више школа добије боље услове.

Текст и фото: А. Чегар

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести