Реновирано сомборско породилиште спремно за хиљаде нових беба

СОМБОР: Одељење за гинекологију и акушерство Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору, ове седмице поново ради у пуном капацитету.
bebe
Фото: Dnevnik (arhiva)

Хиљаду беба из западнобачких општина роди се сваке године у сомборском породилишту, али две деценије није било озбиљнијих интервенција на самом објекту. У минула четири месеца трајало је реновирање, а многе породиље упућиване су у Суботицу и Нови Сад. Сада је породилиште уређено, а предстоји додатно опремање.

- Добили смо неке нове садржаје, изолациону собу, апартман, проширена је пријемна амбуланта, уређен простор за отпуст беба и мајки, омогућени су услови да и отац може присуствовати порођају. Комплетно су замењени плафони и подови, урађени су антистатик подови, нова вентилација и кондиционирање ваздуха за рађаону, предпорођајну салу и друго – потврдио је др Драган Растовић, директор Опште болнице.

Он се захвалио градоначелнику Сомбора Антонију Ратковићу на иницијативи за донаторску вечеру, којој су се одазвали привредници, а у току је јавна набавка за медицинску опрему и намештај за реновирано породилиште.

И Градска библиотека „Карло Бијелицки” наставила је акцију Бебитека, у сарадњи са „Синагога” д.о.о. Сваког месеца, прворођеног дечака и прворођену девојчицу, очекују беби пакетићи који садрже књигу и опрему за бебе, као и годишња чланарина у градској Библиотеци за целу њихову породицу.

В. Х.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести