Риболовци Титела организовали пошумљавање дуж Тисе

ТИТЕЛ: Блага зима измамила је многе мештане Титела да мало раније крену са пољопривредним радовима и садњом садница, а тако је и месно Удружење спортских риболоваца “Караш” ових мартовских дана организовало пошумљавање дуж обале Тисе.
Sadnju 150 mladih vrba pomogla i Šumska uprava  Foto: privatna arhiva
Фото: Садњу 150 младих врба помогла и Шумска управа  Фото: приватна архива

Садња дрвећа почела је од потеза њиховог дома под називом “Чарда”, места на ком се риболовци окупљају током њихових активности, па све до некадашњег ресторана “Алас”, који се налази у непосредној близини градске плаже.

Према речима председника Удружења спортских риболоваца “Караш” Јована Вучковића, акцији се одазвао већи број чланова Удружења, али и симпатизера ове врсте спорта.

- Засађено је 150 младих садница врбе уз стручну помоћ Шумске управе “Шумарија” из Титела- рекао је Вучковић.

Сва вредна збивања за добробит овог места подржава и локална самоуправа, те је тако било и овај пут, а акцију је подржао и председник Општине Тител Драган Божић.

Вучковић истиче да их је акција покренула да и у наредним месецима буду вредни и наставе са сличним подухватима.

- Желимо да уредимо наше место да буде још боље и лепше, како за саме мештане, тако и туристе резервата нетакнуте природе нашег брега и да спремно дочекамо туристичку сезону - истакао је Вучковић. -Редовна годишња скупштина Удружења спортских риболоваца одржаће се данас са почетком у 17 часова у нашим просторијама, те позивам све чланове и симпатизере да присуствују.

        Ж. Марковић

 

 

Alexandar
15.03.2020 • 07:23
Svaka cast za ribolovce.
EUR/RSD 117.5792
Најновије вести