Рума из буџета уређује путну инфраструктуру

РУМА: Настављају се радови на уређењу путне инфраструктуре у румској општини. Председник општине Слађан Манчић обишао је актуелне радове у Улици Вука Караџића у Платичеву.
10 ruma platicevo
Фото: Општина Рума

- Завршили смо радове на асфалтирању у Павловцима и преселили машине у Платичево, где је одмах почело асфалтирање. Урађени су припремни радови, затим иде нови слој асфалта и очекујемо да асфалтирање буде завршено у току дана -  изјавио је председник Манчић.

У наредном периоду ће бити урађене банкине и хоризонтална сигнализација. Улица Вука Караџића ће добити нов изглед и биће много безбедније за саобраћај с обзиром на то да је Платичево велико село, а ова улица проходна и води ка Витојевцима и Грабовцима.

- Доста је саобраћаја у тој улици и била је зрела за реконструкцију пошто су бочне стране пропале. Из тог разлога смо се одлучили  да у договору са Месном заједницом радимо тоталну реконструкцију и у току једног дана ће бити завршено асфалтирање скоро 1,3 километра улице- рекао је Манчић.

Председник МЗ Платичево Јован Салатић је рекао да је приоритет села изградња путне инфраструктуре и да су мештани са одушевљењем дочекали асфалтирање, јер ће се поправити безбедност саобраћаја и село ће добити лепши изглед и боље услове за живот. - После асфалтирања улица Матије Гупца и Петефи Шандора и уређења центра дошла је на ред и Улица Вука Караџића. Улица је асфалтирана 1971. године, у зимском периоду је доста оптерећена великом фреквенцијом саобраћаја, због великих терета дошло је до пропадања асфалта па су се отварале и ударне рупе- каже Салатић и додаје да је долазило и до хаварија на аутомобилима попут пуцања гума или механичких оштећења.

У Платичеву је планирано да се асфалтира још 50 метара на крају Партизанске улице према Бари Трсковачи, те наспе камен, ризла у дужини од 150 метара.

- У буџету имамо 70 милиона динара и почели смо тај новац да користимо. Машине даље иду у Витојевце, где ће се радити уређење центра села и паркинг простор, затим следи асфалтирање одређене улице у Грабовцима у центру код фудбалског игралишта, а имамо и радове и у другим месним заједницама – најавио је Слађан Манчић.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести