Рума изградила резервоар воде на Борковцу

РУМА: На локацији изворишта Борковац завршени су радови на изградњи резервоара за складиштење питке воде чија је запремина 570 кубних метара воде. Ово је пети резервоар питке воде, намењен побољшању водоснабдевања грађана у летњем периоду.
ruma rezervoar
Фото: Општина Рума

Градњу резервоара финансирали су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Општина Рума.

- Покрајински секретаријат одобрио нам је на конкурсу 9,3 милиона динара, а ми смо из општинског буyета издвојили готово шест милиона – прецизирао је председник општине Слађан Манчић. - Изградња резервоара је завршена, тренутно се ради суперхлорисање и дезинфекција и врло брзо по завршетку тог посла ће почети да се пуни водом. Резервоар ће улити сигурност јавном предузећу, али и грађанима и обезбедиће довољне количине питке воде, у дужем временском интервалу, у случају да дође до прекида у снабдевању.

Директор ЈП „Водовод” Милан Карајловић потврдио је да захваљујући новоизграђеном резервоару ово предузеће сада може да складишти преко 3.300 кубних метара воде. Јавном предузећу предстоји и рационализација пословања, додао је Карајловић.


Засебно предузеће за Ириг

Председник Општине Рума Слађан Манчић осврнуо се на најаве да суседна иришка општина жели да формира своје ново предузеће за водоснабдевање.

- Уколико се то деси можемо се још више посветити улагању у водоводну мрежу на територији наше општине. Ми сада тренутно из Фабрике воде са Фишеровог салаша „гурамо” воду у Врдник и Ириг, што додатно ствара оптерећење нашем предузећу. Формирањем предузећа у суседној општини, имаћемо простора да растеретимо наш „Водовод„, да стабилизујемо и само предузеће и унапредимо водоснабдевање - казао је Манчић.


- Нови резервоар је један корак напред у пословању, који је проистекао из добре сарадње са локалном самоуправом и Покрајином. Подсетићу да је локална самоуправа недавно измирила сва дуговања која су социјално најугроженији грађани имали према „Водоводу”. Двоструки ефекат је постигнут, то је помоћ социјално угроженим грађанима, али и нашем јавном предузећу је омогућено да наплатимо спорна дуговања. Тежимо да унапредимо само пословање, да прво погледамо себе и да покушамо наше грешке прво да исправимо, а затим и да решавамо друге проблеме - рекао је Карајловић и напоменуо да је значајан део проблема у пословању везан за иришку општину, односно за само насељено место Врдник.

Заједнички циљ ЈП „Водовод”  и Општине Рума је ревитализација водоводне мреже која ће допринети и стабилнијем водоснабдевању и бољем квалитету воде.

В. Х.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести