Рума: Пријаве за помоћ привредницима и даље у току

РУМА: Општина Рума је исплатила помоћ за 143 привредна субјекта и за ту намену је до сада издвојено нешто више од 10 милиона динара из општинског буџета. Реч је о локалној мери помоћи за коју је Општина Рума издвојила новац по други пут откако траје борба са коронавирусом.
s
Фото: Slađan Mančić/Opština Ruma

Пријаве и даље трају,  а комисија их обрађује како пристижу, након чега следи и исплата помоћи. Поред исплаћене помоћи за 143 привредника, још три захтева су тренутно у обради, рекао је председник општине Рума Слађан Манчић.

Он напомиње да ће сви који испуњавају услове  добити помоћ, а да је до сада евидентиран укупно 261 привредник који има право на то.

Темпо је доста добар, за седам дана смо исплатили више од половине захтева. Помоћ стиже свима који се пријаве. На крају овог другог циклуса помоћи малим и средњим предузећима на општинском сајту ћемо истаћи имена оних привредних субјеката којима је исплаћена помоћ, назив фирме, број запослених и висину помоћи, истакао је Манчић.

Привредним субјектима који имају од једног до троје запослених Општина исплаћује једнократну помоћ од 50.000 динара, док онима који имају од четири до десет запослених - 150.000 динара. Привредницима са више од  десет запослених биће исплаћено 300.000 динара. Као и претходног пута фитнес центрима и теретанама намењено је по 30.000 динара.

Комисија за помоћ привредницима је до сада 16 захтева одбацила. Реч је о привредницима који или не припадају делатностима које су обухваћене мерама подршке или не испуњавају услове за помоћ.

М.Сћ

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести