Рума суфинансира замену столарије

РУМА: Општина Рума издвојила је 15 милиона динара из текуће буџетске резерве којима ће финансирати пројекатповећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова.  
1
Фото: Општина Рума

-С обзиром на то да из објективних разлога Општина Рума није могла да учествује на конкурсу Министарства енергетике, локална самоуправа је одлучила да сама финансира пројекат и зато су издвојена знатно већа средства него што су у просеку додељена на конкурсу ресорног министарства, а и сама процедура у Руми биће једноставнија- изјавио је након јучерашње седнице Општинског већа председник Општине Рума Слађан Манчић. - Општина Рума ће са 50 одсто суфинансирати замену старе, дотрајале, дрвене столарије, а 50 одсто средстава обезбеђују сами грађани. Тражимо од грађана да су власници тог објекта, да је објекат легалан и да су они спремни да финансирају 50 процената од вредности радова. Немамо ограничења као што је то у правилнику са републичког нивоа, па само да суфинансирамо до 100.000 или до 200.000 динара, апсолутно немамо ограничења у максималном износу, једноставно колико год су грађани спремни да учествују са својих 50 одсто ми ћемо изаћи у сусрет- поручио је Манчић.

Комисија ће расписати ове недеље јавни позив за све произвођаче ПВЦ столарије.

-Ту смо ограничили да на конкурс могу да се јаве произвођачи само са територије наше општине, водимо се тиме да их има у великом броју на територији наше општине. Ја овим путем апелујем да се сви они пријаве, а одмах затим иду пријаве грађана и грађани могу да бирају било коју од тих производних радњи. Затим долазе код нас са профактуром и потписује се тројни уговор где ми својих 50 одсто исплаћујемо директ извођачу радова односно произвођачу ПВЦ столарије- рекао је Манчић и додао да уколико буде више интересовања, повећаће средства.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести