С пензионерском картицом упола јефтиније аутобусом

БАЧКА ПАЛАНКА: Просечно мале, а смањене пензије биле су повод да „Дунавпревоз“, односно већински власник и директор ове компаније Миленко Дамјанић, одлучи да преполови цену аутобуских карата

на свим линијама овог реномираног превозника за све пензионере. До ове одлуке пензионери су свој статус, па и привилегију дупло јефтиније карте, у аутобусима овог превозника доказивали личном картом, односно чињеницом да имају 65 година живота. - Одлучили смо да овај попуст проширимо на све пензионере, а то значи и на оне који немају 65 година, односно на оне који су по другим, а не само старосним критеријумима отишли у заслужену пензију - каже за „Дневник“ Дамјанић. - Бачкопаланачки пензионери могу да користе овај попуст на свим нашим линијама и сматрамо да је то фер и коректно како би помогли наше суграђане у тешким економским временима, а то је уједно и начин наше сарадње са локалном заједницом, јер смо ми друштвено одговорна бачкопаланачка фирма.

Овакав гест је лепо примљен у општини са око 11.000 пензионера. Доста њих има мале пензије, испод свих просека, а често су у ситуацији да лекарску помоћ затраже у некој од новосадских болница, или у Сремској Каменици, Београду, Врбасу...

- Ова привилегија, тачније добра воља, првенствено господина Дамјанића, може се остварити искључиво са пензионерском попуст картицом – каже Неђо Баћина, председник Организације инвалида рада Бачке Паланке. - Договор смо постигли заједно са Пензионерским сервисом из Београда и „Дунавпревозом“. Ова картица омогућава његовом власнику попуст и на друге услуге ове наше успешне компаније, а не само у сфери превоза путника.

Уговори се склапају у просторијама Организације инвалида рада у Краља Петра Првог улици, број 25 у центру Бачке Паланке, а информације се могу добити и телефоном: 604 39 66. Потребно је приложити личну карту и чек од пензије, а израда картице кошта 142 динара. Тарифа одржавање картице плаћа се у четири категорије. За пензију до 13.288 динара одржавање картице је бесплатно, за износ до 24.300 динара одржавање је месечно 42 динара, за пензије до 45.600 динара 84 динара, а за пензије преко овог износа одржавање се месечно плаћа 124 динара.

Овај трошак је мали ако се зна, на пример, да је цена аутбуске карте од Бачке Паланке до Новог Сада у једном правцу нешто преко 400 динара, па ако се купи и повратна карта са додатним попустом јасно је да је „Дунавпревоз“ омогућио својим пензионисаним суграђанима солидне уштеде. Овде истичу да око 70-так модерних аутобуса ове компаније саобраћа скоро у целој Војводини, али и да има 20-так полазака ка Београду, као и да саобраћа ка дестинацијама у региону и Грчкој, па су тек онда јасне погодности које старији из овог дела бачког приобаља Дунава могу да остваре.

М. Суџум

 

Стижу четири нова даблдекера

„Дунавпревоз“ је једно од ретких овдашњих приватизованих предузећа које је успешно наставило да се бави основном делатношћу и шири је. Данас запошљава преко 200 радника и поседује модеран возни парк. Возни парк чини 70-так возила „мерцедес“- „сетра“ и стално се обнавља. Почетком ове недеље на перон аутобуске станице стигао је из Немачке и спратни аутобус за 80 путника, са трпезаријом, гардеробером, санитарним чвором, а поручена су четири нова даблдекера, од којих сваки кошта 440.000 евра..Ове друмске крстарице радиће првенствено туристичке туре, јер је компанија последњих година значајно проширила своју делатност, највише ка дестинацијама у Грчкој, али и другим туристички  атрактивним местима у Европи.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести