Сакалаш уручио уговоре образовно-васпитним установама

ПАЧИР: Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш уручио је данас 18 уговора представницима школа и локалних самоуправа које су добиле средства по конкурсу ресорног секретаријата за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката образовно-васпитних установа.
в
Фото: Покрајинска влада

Потписивање је реализовано на више локација и у различито време.

„Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, одлучили смо да потписивање уговора ове године организујемо на мало другачији начин, те смо одабрали четири различита места и датума. На овогодишњи конкурс усмерен је 91 милион динара, а средства су додељена за 62 установе – за 40 основних школа, 12 средњих школа, шест предшколских установа и четири дома ученика”, изјавио је Сакалаш.

Домаћин свечаности била је ОШ „Моша Пијаде” у Пачиру, којој је додељено три милиона динара за санацију крова фискултурне сале.

„Наша школа ове године слави јубилеј, педесет година постојања, али је фискултурна сала изграђена деценију раније, те она има шездесет година. Веома нам значе ова средства која смо добили, те следеће године планирамо да обновимо изолацију зграде и да заменимо прозоре ради енергетске ефикасности“, рекла је директорка Гизела Мехескеи Киш.

Током свечаности, покрајински секретар честитао је Школи јубилеј и пожелео да исто тако посвећено и с једнаком енергијом настави пут успешног образовања. Потписивање уговора наставља се и наредних дана и то 11. маја у Новом Саду, 12. маја у Сремској Митровици и 13. маја у Зрењанину.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести