Саниран обрушени део крова на згради Народног позоришта у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Велика сцена Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина добила је употребну дозволу након што је протекле седмице завршена санација дела крова који се обрушио почетком маја.
1

Глумци драмског ансамбла већ у уторак су на великој сцени наставили пробе нове представе „Силвија“, која ће премијерно бити изведена на почетку наредне позоришне сезоне. 

- Почетком маја се десила мања незгода када је део изолације на крову изнад велике сцене отпао. Штета је санирана прошле недеље, обијен је слој штукатора који је претио да настави да отпада и постављене су плоче које сада имају улогу изолације крова – изјавио је директор Народног позоришта Дејан Карлечик. 

Грађевинска инспекција је након тога обавила надзор и дала употребну дозволу. 

- Оно што је циљ за неки наредни период јесте озбиљна санација и реновирање велике сале и то би морало да се деси у скорије време. О томе сам известио градске челнике, разговарао сам и са покрајинском секретарком за културу Драганом Милошевић, код које сам наишао на разумевање. Идеја Града, Покрајине и нас запослених јесте да се у што скорије време уради пројекат и обезбеде средства за ту прву фазу санације која би подразумевала само реновирање велике сале – истакао је Карлечик. 

Он очекује да ће се нешто десити на том пољу ових дана и подсећа да је позоришна зграда већ 50 година под заштитом државе као споменик културе.

- Уколико се на време припреми пројекат, обезбеде средства и на време се одабере извођач, тада бисмо скратили следећу сезону. Крајем маја би се ушло у реновирање и идеја је да се све заврши до септембра. Дакле, да се ради у периоду када смо на летњој паузи. Сезону бисмо скратили тако да играње свих представа већ од краја маја и цео јун пребацимо како на Сцену „Тодор Манојловић“, тако и на отворени простор, а свакако би било добро да тај период искористимо и за гостовања – нагласио је Дејан Карлечик. 

Ж. Б. 

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести