Санирани тротоари и колски прилази у улици Стевице Јовановића

ЗРЕЊАНИН: Тротоари и колски прилази у Улици Стевице Јовановића, у Зрењанину, који су оштећени приликом санације хаварије на канализационој мрежи, санирани су крајем прошле недеље, објавило је ЈКП „Водовод и канализација“.
1
Фото: ВиК Зрењанин

Из овог предузећа најављују да ће уклањање грађевинског отпада и насипање чисте земље на зеленим површинама бити обављено наредних дана. Становници су добили квалитетније тротоаре и колске прилазе него што су имали раније, а сама улица лепши изглед, поручују из „Водовода“.

Подсетимо, у првој половини децембра прошле године, у овој улици у потпуности су завршени обимни и комплексни радови на санацији хаварије на главном воду канализационе мреже у насељу Мала Америка. Путна површина је асфалтирана и ова улица је поново отворена за саобраћај. Међутим, због лоших временских услова, није било могуће санирати, односно вратити у првобитно стање тротоаре и колске прилазе који су оштећени током извођења радова. Зато је тај посао одложен за пролеће ове године.

– Грађевински радови на санацији тротоара и колских прилаза почели су пре месец и по дана, односно чим су створени повољни временски услови. Прекидани су у неколико наврата због неповољних временских прилика, а завршени су крајем прошле недеље – истиче руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација“ Синиша Гајин.

Радови су обухватали лупање и уклањање постојећих оштећених бетонских и асфалтних површина са тротоара и колских прилаза, насипање тампона (песка и шљунка), постављање арматурне мреже, шаловање и бетонирање. Утрошено је око 35 кубних метара бетона.

– Укупно је санирано око 60 метара тротоара са обе стране улице где је дошло до оштећења. Санирани су и сви оштећени колски прилази и једна башта угоститељског објекта. У наредних неколико дана биће уклоњен и сав преостали грађевински отпад, односно стари асфалт и бетон, који је скинут са места извођења радова. Након тога биће уређене постојеће зелене површине насипањем чисте земље. Потом ће уследити и прање запрљаних бетонских површина тротоара и колских прилаза – истиче Гајин.

Он закључује да су после санације хаварије спречена повремена изливања отпадних вода и да је побољшан систем њиховог прикупљања и одвођења на територији целе Мале Америке. Истовремено, становницима су обезбеђени квалитетнији тротоари и колски прилази него раније.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести