Сарадња кључна за превенцију и помоћ код проблема зависности

БАЧКА ПАЛАНКА: Представници Владине Канцеларије за борбу против дроге потписали су прошле седмице протокол о Мултидисциплинарној сарадњи и координацији са циљем заштите права рањивих категорија погођених проблемом зависности, са представницима новоформираног тима из Бачке Паланке.
1
Фото: Општина Бачка Паланка

Потписивању одржаном у Палати Србије присуствовали су заменик председника Општине и представник локалне самоуправе Мита Лачански, координатор Мултидисциплинарног тима Радован Русимовић и представник Удружења „Нада“ из Бачке Паланке Срђан Белик.

Мултидисциплинарни тим у Бачкој Паланци, поред Удружења за борбу против зависности, чине и представници Канцеларије за младе, Центра за социјални рад, Дома здравља, Полицијске станице, Основног јавног тужилаштва, Основног суда, као и представници локалне самоуправе.

Протокол има за циљ успостављање сарадње и координације релевантних актера у заштити права рањивих категорија погођених проблемом зависности или у ризику од настајања исте, и примени алтернативних мера и програма за помоћ и подршку опоравка од зависности поштујући њихов најбољи интерес и руководећи се начелима законитости и транспарентности рада.

-Унапређење и повезивање свих актера унутар локалне заједнице, кроз мултисекторску сарадњу, размена информација о стању на терену и на нивоу релевантних политика о дрогама, организовање догађаја попут семинара, округлих столова, едукација од стране стручњака, као и промоција свих активности, само су део онога што ћемо реализовати у нашој општини – истакао је Срђан Белик у име бачкопаланачког тима за борбу против дрога.

        Т. П.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести