Сарадња новинара „Дневника“ и гимназијалаца из Бачке Тополе

БАЧКА ТОПОЛА: Шта значи бити новинар, која је његова улога, које су могућности а које обавезе, само су неке од теме о којима је било речи на јучерашњем сусрету екипе нашег листа са ученицима Гимназије „Доситеј Обрадовић” у Бачкој Тополи поводом поновног покретања њиховог средњошколског часописа.
d
Фото: B. Todorović

Ученици су, заједно са својим наставницама српског језика Дуњом Пешут и Сањом Којић, представили идеје и приче којима би се бавили у свом даљем раду, док су од нас добили савете и упутства на шта треба да обрате пажњу када се нађу у улози новинара.

Много ми се свидело предавање и свидела ми се чињеница да смо могли слободно и отворено да комуницирамо са нашим гостима из „Дневника”, каже гимназијалка Маја Калембер, док у шали додаје да јој није жао што је пропустила славски ручак зарад сусрета са нама.

Неки ђаци су навели како су сада богатији за једно ново искуство, те да се радују стицању нових вештина у области новинарства, схвативши да све што их у животу окружује може да буде тема којом ће се бавити у свом средњошколском часопису.

Објашњене су нам основе новинарства и показано нам је о чему и како треба да размишља један новинар, поделила је ученица Сара Слијепчевић, признавши да је сада заволела новинарство.

Наставнице Пешут и Којић недавно су дошле на идеју да поново покрену часопис „Гимназијалац” који би, за почетак, био објављиван на интернету у виду ПДФ страна на месечном нивоу.

Уз кратак осврт на историју новинарства кроз занимљиву презентацију, новинари „Дневника” су дали савете и смернице будућим новинарима ђачког листа о томе како да приступе својој новој улози, указује Наставница Дуња Пешут, на чији смо се позив за сарадњу и одазвали.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести