У плану реконструкција водоводне мреже у Бачкој Тополи

БАЧКА ТОПОЛА: Општини Бачка Топола потребна је обнова водоводне мреже, за коју општина већ има спремну пројектно-техничку документацију. Према пројекту предвиђено је 10 прстенова у Бачкој Тополи, односно цевовода, од којих је већ пет изграђено, а потребно је и заменити старе азбестне цеви. Према речима председника општине Бачка Топола Адриана Сатмарија, овај пројекат их чека већ следеће године за почетак реализације.
е
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Јавно предузеће „Комград” је већ избушило два нова бунара за несметано водоснабдевање становништва Бачке Тополе и та два бунара треба да опремимо. Јавну набавку ћемо расписати већ ове године, а опремање следи идуће- наводи Сатмари.

Међутим, Бачкој Тополи потребна је и фабрика воде за коју тек треба радити пројектно-техничку документацију. Овде већ постоји фабрика за пречишћавање воде, али је у питању стара технологија и капацитет те фабрике више не одговара потребама становника. Она пречисти 45 литара у секунди, али показало се да је тај капацитет мали и да је неопходно да се пречисти већа количина воде.

Претходних година је доста новца уложено у спортске терене у месним заједницама, као и школама на територији ове општине. У Његошеву је реконструисан кошаркашки терен, али и у ОШ „Никола Тесла” терен за рукомет, док је у Томиславцима изграђен тениски терен. Кад је реч о улагању у селима у Гунарошу се гради Дом културе, а у Старој Моравици је уложен новац у реконструкцију водоводне мреже, асфалтиране су улице, а у току је изградња базена у овом селу. У Бачком Соколцу су асфалтиране улице ове године.

- У сваком селу дешава се нешто, а пројекте радимо на предлог савета месних заједница- напомиње Сатмари. -Планирају се средства у буyету и на основу предлога, реализују се даље пројекти. Скоро свако село има месни самодопринос, који је сада истекао у МЗ Карађорђево, али већ идуће године ће бити поново расписан референдум за гласање самодоприноса. До краја године самодоприноси истичу и у месним заједницама Пачир, Панонија, а идуће године и у Бачкој Тополи, о чему ће грађани одлучивати.

Адриан Сатмари од 2009. године ради у Општинској управи на Одељењу за финансије, да би 2016. године био изабран за члана Већа, задужен за развој општине и јавне набавке, те је упознат са свим капиталним пројектима започетим у претходном мандату, у које је био и укључен.

- За председника општине сам изабран 21. августа ове године, те само настављам тај рад који смо почели и кад је реч о капиталним пројектима, али и пројектима везаним за месне заједнице- каже Сатмари, који се поноси што је Бачкотополчанин и како и сам воли природу и пецање, додаје да жели да његово место постане још лепше за живот грађанима.

- Коалиција и у претходном, као и овом мандату је добра ствар. Општину води СВМ у коалцији са СНС и сарадња две странке је изузетно добра, јер имамо исти циљ, а то је просперитет, развој, као и бољи живот целој заједници- каже Сатмари. -Имамо одличну сарадњу и са Покрајином, која нас подржава на конкурсима, а инвестиција изградња пречистача отпадних вода, не би могла да се реализује без ње. Следећи корак је проширење канализационе мреже, где такође рачунамо на њихову подршку, јер је реч о инвестицији од великог значаја.

М. Стакић

 

Пројекат „Панорама Бачке Тополе” реализује „Дунав Продукција”, а суфинансира Општина Бачка Топола. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

1000eu
20.11.2020 • 17:42
Lep je hotel u centru
EUR/RSD 117.5737
Најновије вести