Сарадња Темерина и Јаношхалме

ТЕМЕРИН: Председник општине Темерин Младен Зец и председник Скупштине општине Роберт Пастор посетили су Јаношхалму и са градоначелником тог града у Мађарској Золтаном Целером потписали су споразум о сарадњи.
Општина Темерин
Фото: Општина Темерин

У циљу јачања партнерских односа, а узимајући у обзир циљ развијања својих градова, као и интересе и потребе својих грађана, с намером да покажу истинске вредности два града, изразили су заједничку вољу да се развијени односи између општине Темерин и града Јаношхалме, убудуће наставе у духу побратимске сарадње.

Обе стране обавезале су се споразумом да ће своје сарадничке односе остваривати тако што ће међусобно размењивати искуства и информације у области функционисања самоуправе. Представници самоуправе поменутих насеља одржаваће редовне контакте, а размену позитивних искустава обезбеђиваће посетама делегација и личним посетама.

Такође, активно ће сарађивати у настављању привредних односа који су од обостране користи, и настојаће да допринесу реализацији прекограничних пројеката.

- Наши суседи и ми настојаћемо да наставимо са развијањем узајамних пријатељских односа између грађана ова два насеља, размењивањем као и успостављањем сарадње између грађана, удружења, цивилних организација својих насеља и то на пољима културе, спорта, образовања, привреде и туризма. Верујем да смо, потписивањем овог споразума, само потврдили пријатељство које постоји између наша два насеља, а овом приликом, у име својих сарадника и своје лично име, захваљујем се на срдачном дочеку и гостипримству градоначелнику Целеру и његовим сарадницима - истакао је Младен Зец.

В. Х.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести