СЕДАМНАЕСТОГОДИШЊИ ЈУНАК Борисова коса је порука свету

ОЏАЦИ: Борис Станковић из Оџака задао је себи задатак децембра 2018. године, када је решио да пусти косу, како би је донирао за децу оболелу од рака.
в
Фото: Радио Оџаци

Борис добро разуме кроз шта пролазе деца у борби против опаке болести јер и сам болује од хипертрофичне кардиомиопатије и Фридрајхове атаксије, ретке болести коју у Србији има мали број људи, због чега је његов подвиг још већи.

Младић из Оџака, који ће ускоро постати пунолетан, недавно се ошишао и учинио је хумани гест, доказавши да страх од неуспеха и померања ка следећем степенику може бити већи инвалидитет од медицинског.

„Велико хвала и нашем фризеру и великом човеку Дејану Стоиљковићу који је са нама од почетка. Драго нам је када знамо да за пријатеља имамо људе који су живи пример чојства и јунаштва” саопштила је Фондација „Јунак” из Оџака.

Борис је овим несвакидашњим изазовом хтео да целој Србији, па и свету, пошаље јасну поруку да се сва ограничења која нам се постављају, налазе само у нашој глави, и да ако је воља и жеља за нечим велика, она се превазилазе.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести