Север Бачке потврђује своју позицију у топ 10 дестинација Србије

СУБОТИЦА - ПАЛИЋ: Лепотом природе и посебношћу својих објеката Палић мами у последње време све више туриста.
SUbotica_11-SUS
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Познат је по језеру и бањи, као и многобројним угоститељским објектима, где прави гурмани могу да уживају у војвођанској кухињи, али и прелепом амбијенту који је настао спојем природних вредности и архитектонског наслеђа. 

Развој туризма на Палићу дефинисан је пре свега Мастер планом у којем се Палић препознаје међу топ 10“ дестинација у Србији и од тога не би требало да се одступа.

Фото: Dnevnik.rs

Велика тераса на Палићу је један од препознатљивих објеката са разгледница, слика у слами и других туристичких сувенира. Палић туристима пружа мир у природном окружењу, које у склопу са архитектонским наслеђем задржава туристе жељне одмора, добре хране и вина. Вина са песка, богата понуда винарија, специјалитети бачке и војвођанске кухиње по аутентичним салашима, чине бренд овог краја.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Директор доо „Парк Палић” Небојша Дарабош каже да су у складу са Стратегијом за развој туризма Србије, започете инвестиције на Палићу и да се очекује око 120 милиона динара јавних инвестиција са свих нивоа власти.

„Преко Министрарства за туризам и телекомуникације уложено је 22 милиона динара, 10 милиона за Летњу позорницу и 12 за Термални базен. Завршена је друга фаза радова на Термалном базену на Палићу, који је отворен од 24. јуна. Летња позорница је засијала и комплетан улаз поплочан је бехатон плочама, бетонско степениште је покривено плочицама, дрвенарија и клупе су промењене, а уређен је простор за уметнике иза сцене. Циљ нам је био да Летњу позорницу уредимо, како бисмо концерте и манифестације одржавали у бољем у лепшем амбијенту“, рекао је Небојша Дарабош, директор доо „Парк Палић“.

Свакако и шарм сецесијских здања који се види на сваком кораку, од суботичке Градске куће, преко Рајхлове палате до Женског штранда и Водоторња на Палићу, даје посебну привлачност Суботици и Палићу.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Суботица је град стила. Десетине атрактивних објеката сврстали су Суботицу међу значајније сецесијске градове у Европи. Страни туристи су у највећој мери заинтересовани за разгледање објеката изграђених у том стилу, попут Градске куће, Рајхлове палате, зграде Градког музеја, Синагоге….Туристима увек предлажемо, осим обиласка ових објеката и да пробају понуду бројних суботичких ресторана, кафића, пицерија“, каже директор Туристичке организације Града Суботица, Нешо Радуловић.

Фото: Dnevnik.rs

Према статистичким подацима, у првих шест месеци ове године, забележено је 67.207 ноћења, од којих су 40 одсто остварили туристи. Странци у већем преноће у Суботици, а домаћи на Палићу, саопштио је Радуловић.

У Суботици и околини има и неколико купалишта, али без обзира на то све више грађана се одлучује на одлазак на купање у суседној Мађарској у Сегедину и Морахолому.

С. Иршевић

EUR/RSD 117.9446
Најновије вести