Симфонијски оркестар и хор РТС-а одушевили сомборску публику

СОМБОР: Велики јубилеј српске радио-дифузије, тачније 95 година постојања Радио Београда, који ради у саставу националног јавног медијског сервиса, имали су прилику да прославе и Сомборци, с обзиром на то да је у овом граду, у оквиру обележавања великог јубилеја, гостовао Симфонијски оркестар и  хор Радиотелевизије Србије.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

Велики концерт је требао бити одржан под отвореним небом, на Тргу Цара Лазара испред импресивног здања Скупштине града, Жупаније, али су организатори суочени са најавама лошијег времена, односно кише, у последњи тренутак свечани концерт „пребацили“ у Градску халу Мостонга.

Ипак, и поред тога, прилику да ужива у музицирању РТС-ових симфоничара под диригентском палицом маестра Бојана Суђића искористило је преко 1.000 Сомбораца и Сомборки, а ови су се пуним трибина варошке спортске хале одужили изванредним концертом, који је потрајао готово два сата. На програму двочасовног концерта, који су заједнички организовали Град Сомбор и Радио Београд, нашла су се дела Христића, Коњовића, Вердија, Бизеа, Вагнера, Бородина и других домаћих и страних аутора, што је публика поздравила стојећим овацијама и дуготрајним аплаузом.    

М. Мћ

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести