Симулација рада омбудсмана

КИКИНДА: Ученицима четири кикиндске средње школе пружила се могућност да из прве руке учешћем у радионици “Симулација рада омбудсмана” сазнају нешто више о раду заштитника грађана и ситуацијама у којима могу да потраже правну помоћ.
в
Фото: Град Кикинда

Кикиндске средњошколце, госте радионице из Ниша и Житишта, као и представника Програма за развој Уједињенох нација (УНДП) у Србији и покрајинског омбудсмана поздравио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

- Задовољство ми је да видим младе суграђане који имају жељу да се укључе у рад локалне Скуштине и информишу о раду омбудсмана Града Кикинде. Средњошколцима желим да са ове радионице, која се у нашем граду одржава по други пут, квалитетно информишу о раду нашег локалног омбудсмана - поручио је Лукач.

У односу на лане, кад су се радионци одазвали само ђаци Економско-трговинске школе, овог пута су учествовали и њихови вршњаци из остале три школе.

-Ценећи да је њима пријемчивије да се о нашем раду упознају кроз игру, одлучили смо се за овај модел како би сазнали на који начин размишљају и сналазе се у неким ситуацијама. Ово је била прилика да их уверимо да неке проблеме могу и сами да реше, али и да знају коме за правну помоћ могу да се обрате - указао је омбудсман Града Кикинде Милан Новаковић.

Председник Скупштине Града Кикинде Младен Богдан уверен је да након ове радионице средњошколци знају коме могу да се обрате. Он је додао да је конкретно, локални омбудсман та инстанца којој грађани указују на одређени проблем, а да ће се локална самоуправа потрудити да и даље има добру сарадњу са школама и локалним омбудсманом.

Канцеларији омбудсмана у Кикинди донацију у износу од 240.000 динара обезбедио је УНДП.

-Та средства намењена су за додатно опремање канцеларије Заштитника грађана Града Кикинде, а све у циљу ефикаснијег рада омбудсмана и да би грађали лакше могли да ступе у контакт с њим - саопштио је менаџер у УНДП Дражен Маравић.

М. Мр.

 

Kiki
21.10.2020 • 10:34
Sto bi Glogovac iz kengura rekao za stiliste,ljudi sa zaposlenjem. Tako i ovaj ombudsman. Bivsi demokrata koji se kunuo i recitovao za Djindjica,vidi ga sada mali sns ovac.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести