СКЕЛА НА ТИСИ У ТАРАШУ ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ Олакшан прелаз са једне на другу обалу

ТАРАШ: Скела на Тиси у Тарашу поново је у функцији, сазнаје „Дневник“. По окончању јавне набавке, услуга закупа моторног чамца који вуче тарашку скелу поверена је групи понуђача коју чине „Рубикон шипинг компани“ из Београда и бродоградилиште „Бегеј шипјардс груп“ из Зрењанина.
а
Фото: Dnevnik.rs

Они су били и једини понуђачи. За тај посао ће из буџета града Зрењанина бити издвојено близу девет милиона динара са ПДВ-ом.

Јавна набавка је спроводена због потребе превоза скелом грађана и пољопривредне механизације. Циљ је да се пољопривредницима из Тараша омогући несметан рад, превозом механизације на пољопривредно земљиште које обрађују са бачке стране, и тако им се смање трошкови.

„Рубикон шипинг“ ће обезбедити кадровске капацитете, што у преводу значи капетана и морнара, а „Бегеј шипјардс“ је задужен за пловни објекат, односно бродић и навоз. У питању су, како „Дневник“ сазнаје, исти брод и иста посада као и претходних година.

Пољопривредници из Тараша већ неколико дана могу скелом до својих њива на бачкој страни.

- Остало је још да се скела поправи и замене труле даске, али се надамо да ће се и то догодити ускоро, јер је скела у врло лошем стању – кажу нам тарашки пољопривредници.

Текст и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести