Скромно обележен Дан ослобођења Бечеја

БЕЧЕЈ: Дан ослобођења од фашизма Бачког Петровог Села и Бечеја обележен је скромно и уз поштовање епидемиолошких мера.
11 be dan
Фото: В. Јанков

Свечану академију увеличао је Градски хор Бечеј под вођством Весне Паунов, а у име локалне самоуправе присутне је поздравила заменица председника општине Светлана Вулетић. У име Општинске организације СУБНОР-а пригодном беседом обратила се Јелена Чешљевић.

- Да бисмо сећање на време борбе против фашизма приближили младима, расписали смо литерарни конкурс за средњошколце на тему: „Бечеј памти“. Седморо ученика се пријавило и сви су награђени ваучерима у висини 8.500 динара - сазнали смо од Јелене Чешљевић.

На свечаности су уручене награде средњошколцима, а два литерарна рада су и прочитана.

Комеморација је одржана испред спомен- обележја на којем 540 плочица од теракоте са именима погинулих у Другом светском рату подсећа на време пре 77 година. У име борачке организације присутне Бечејце и госте из сродних организација поздравио је Градимир Yигурски, а затим су положени венци цвећа.

Савез спортова организовао је традиционалну манифестацију „Трке улицама града“, окупивши основце од четвртог до осмог разреда пет бечејских школа и средњошколце из четири школе. Трчало је више од 400 ученика. Троје првопласираних у свакој трци награђени су  медаљама.  

В. Јанков   

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести